• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Inspectie & detectie apparatuur

Direktservice beschikt over verschillende inspectie en detectie apparaten. Indien nodig worden deze apparatuur ingezet om uw probleem zo snel en vakkundig mogelijk te verhelpen. Onze leidingdetectie apparatuur zorgt ervoor dat leidingen snel gevonden worden. Zo wordt voorkomen dat er meerdere gaten worden gegraven om de riolering bloot te leggen.

 

Leiding inspectiesysteem

Met behulp van ons leiding inspectiesysteem (Seesnake van Ridgid) zijn wij in staat om nauwkeurig te bepalen wat de oorzaak van het probleem is. Bijvoorbeeld of er sprake is van een verzakking, wortelgroei of een ophoping van het een of ander. Het leiding inspectiesysteem bestaat uit een mobiel camerasysteem, waarbij de camera zich bevindt aan het einde van een duw-/signaalkabel. Doormiddel van de kabel kan de camera de riolering ingebracht worden. De beelden worden vervolgens doorgestuurd naar een draagbaar beeldscherm. Door te achterhalen wat het probleem is, lossen wij niet alleen uw probleem op, maar kunnen wij ook de oorzaak van het probleem aanpakken. Hierdoor is de kans op herhaling kleiner.

 

Rookdetectie apparatuur

Rookdetectie apparatuur wordt ingezet om te onderzoeken of en waar in de riolering een ongewenste opening zit. Deze techniek helpt ons bij het vaststellen van de bron van stankoverlast en geeft ook informatie over waar rioolvliegjes vandaan komen.

 

Drukveermachine

Een drukveermachine is een machine waarin een ontstoppingsveer zit. Deze ontstoppingsveer kan worden gebruikt in leidingen met meerdere bochten en is voornamelijk geschikt voor kleine afvoerleidingen, hierbij kunt u denken aan de afvoeren van bijvoorbeeld douche, bad, wastafels of de gootsteen. Aan het begin van de veer zit een speciale kop, die tijdens het inbrengen van de veer roterende bewegingen maakt. De roterende beweging van de kop zorgt ervoor dat het vuil in de afvoer wordt weggeschraapt. Door tegelijkertijd goed met water te spoelen, spoelt het vuil ook meteen weg.

 

Hogedruk ontstoppingsmachine

Grotere afvoerleidingen in huis zoals de afvoer van het toilet en in de keuken, maar ook de riolering buiten de woning, ontstoppen wij met behulp van een onze hogedruk ontstoppingsmachine. Hierbij brengen wij een slang in de te ontstoppen leiding die onder hogedruk water naar buiten spuit. De kracht van het water zorgt ervoor dat het vuil wordt los gespoten van de wanden en tegelijkertijd zorgt het water dat het vuil meteen wordt weggespoeld.